TV Lacasuri Ortodoxe – lansarea primei televiziuni interactive on-line din Romania

logo TV Lacasuri Ortodoxe Cu bucurie, declaram deschisa oficial aceasta televiziune, prin care dorim sa aducem in casele credinciosilor ortodocsi – de acum şi pe cale video – ceea ce de atatia ani de zile le ofeream prin paginile web si prin paginile scrise ale Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe. Din cate ati vazut, pentru ca aceasta lansare sa fie posibila, a fost nevoie de ceva timp, pentru a atige anumiti parametri optimi. O televiziune presupune îndeplinirea mai multor criterii, atat tehnice, cât mai ales legate de linia de productie si continut – deja testată- de un target bine definit şi, in cazul nostru, de un numar de vizitatori de start. Am hotarat deci sa incepem, intr-o altfel de ordine decat cea obisnuita pentru romani, dar deloc noua celor mai mari trusturi din strainatate, şi anume prin asigurarea traficului de start, investind pentru aceasta timp de peste 4 ani de zile.

Prin urmare, programul TV Lacasuri Ortodoxe este astazi lansat, exact in vremea in care aniversam deschiderea platformei web, gandindu-ne la cel de-al 5-lea an de performanta, amintit in spoturile noastre publicitare. Din cate stiti, si poate ca trebuie sa reamintim, Lacasuri Ortodoxe a inceput sa fie vizibil pentru vizitatori o data cu Nasterea Domnului, in anul 2007, fiind singura agentie de stiri religioasa ortodoxa la acea ora, deşi lucrarile pregatitoare, studiile tehnice, incepusera cu mai multe luni inainte. Astazi, tot in aceasta mare zi de sarbatoare, Dumnezeu ne-a ajutat sa avem totul pregatit pentru lansarea programului de televiziune propriu.

TV Lacasuri Ortodoxe  lansare 2011 Ce va aduce nou acest program?
In primul rând, TV Lacasuri Ortodoxe este prima televiziune interactiva din Romania, printre alte câteva existente în lume, fiindca din câte ştiţi, chiar şi la această oră, cel ce vizionează programele noastre poate alege una dintre transmisiuni, după preferinţă, atunci când efectuăm transmisiuni în direct, simultan, din două locaţii diferite. Aceasta reprezintă cu adevărat o interactivitate (dincolo de alte servicii pe care încep să le avanseze sub aceeasi definitie, de “interactivitate”, alte televiziuni, deşi nu se referă practic la o interactivitate – utilizatorul final neputând opta pentru o anumită emisiune sau neputand interveni asupra programului – ci doar setând unele funcţii de înregistrare a unor emisiuni favorite, de selectare şi programare automata a inregistrării unei emisiuni etc., în general funcţii ale video-playerelor de altădată).

TV Lacasuri Ortodoxe In al doilea rând, programul non-stop va veni gratuit in sprijinul Bisericii, deşi nu va fi unul neapărat religios, conform statului propriu al Asociatiei non-profit Lacasuri Ortodoxe, dar va fi unul de bun simţ, din care telespectatorul să nu fie nevoit să aleagă, dedicat laicatului ortodox, adică majorităţii Bisericii noastre, la realizarea căruia acesta, de altfel şi participă, alături de preoţi, deci este un post de televiziune dedicat creştinilor-ortodocşi, dar în acelaşi timp, asemenea întregii noastre activităţi de până în prezent, va trata într-o egală măsură şi segmentul tradiţional, fiind permanent preocupaţi şi investind în conservarea tradiţiilor.

In al treilea rând, elementul surpriză al noului program de televiziune TV Lacasuri Ortodoxe va fi acela al respectării unor standarde cu care romanii nu sunt foarte obisnuiti, cutezand a depasi nivelul tehnic şi de prezentare actual din media romaneasca, nereligioasa, aliniindu-ne – într-un mod deja surprinzator pentru multi – celor mai avansate tehnici in domeniu. Pentru aceasta, vom avea in continuare deschis parteneriatul cu Serviciul specializat Live Camera, care se bucura de parteneri şi tutorial in Statele Unite ale Americii, pentru realizarea spoturilor video, audio, sistemelor video trailler (specifice spaţiului web), documentarelor, reportajelor si filmelor, care vor fi toate produse in studiourile noastre. Grila va fi şi ea alcătuită după tiparul televiziunilor de top. La acestea, bineînţeles că se va adăuga volumul mare de informaţii asigurat de mai mulţi ani, de traducătorii şi de editorii din cadrul Serviciului de stiri LONews, voluntari cu toţii. Din câte ştiţi, în aceeaşi idee, tot în această perioadă, a avut loc şi semnarea unor contracte de parteneriat oficiale cu cele mai mari instituţii preocupate de promovarea şi păstrarea tradiţiilor, şi cu unele Episcopii – din păcate, nu cu toate, dat fiind că fondurile destinate promovării şi realizării unor astfel de lucrări, de promovare a tradiţiilor şi Ortodoxiei, fiind limitate. Am fost, deci, obligaţi să ne limităm la un anumit număr de episcopii – în special la cele cu care deja colaboram de mai mult timp, sau cele care s-au arătat primele interesate. Numărul voluntarilor de care dispunem este şi el limitat, dar se lucrează cu o eficienţă absolut incredibilă, simţind ajutorul lui Dumnezeu, aşa încât ne putem lăuda cu faptul că investiţia în Lacasuri Ortodoxe este una care îi bucură pe investitori prin modul optim maximal prin care sunt folosite “fondurile” de care dispunem: personal de elită, tehnică, design etc.

Ne bucurăm însă, alături de întreaga Biserică, şi pentru faptul că putem spune deja la aceasta oră că prima televiziune-web lansată in Romania va rămâne de acum una traditional-ortodoxă, TV Lacasuri Ortodoxe, şi acest lucru pare să fie de bun augur pentru internetul romanesc, acum fiind practic singura televizune non-stop, pe lângă faptul că este şi interactivă, destinată in mod special spatiului web, in tara noastra, şi, în plus, încă singura televiziune existenta pe spaţiul web internaţional, cu transmisiuni în direct full-hd – transmisiunile LIVE Lacasuri Ortodoxe, debutand inca din anul 2008. Sperăm, alături de partenerii noştri şi de voluntari, să găsim sprijin din partea mai multor sponsori, din partea persoanelor interesate în susţinerea acestei noi provocări, TV Lacasuri Ortodoxe trasându-şi alura, într-adevăr, de televiziune populară românească, a noastră, a tuturor. Vă lăsăm timp să o urmăriţi, pentru ca celelalte surprize sa fie descoperite chiar de Dvs…

Presedinte Lacasuri Ortodoxe,

Dipl. Ing. Catalin Ion

Contul pentru sustinerea activitatilor: RO40 RNCB 0065 1128 3250 0001 / Asociatia Lacasuri Ortodoxe, CIF: 25492529

Alte lamuriri/ Contacte sponsorizari sau propuneri parteneriate: Tel – 0729/00.19.00 ; Tel/Fax: 021/352.85.62 *

* sponsorii oficiali si partenerii vor fi amintiti regulat in cadrul transmisiunilor, bucurandu-se de promovare gratuita in programul TV Lacasuri Ortodoxe, in masura participarii la realizarea acestuia .

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.