Pios omagiu adus eroilor revolutiei din decembrie 1989, la Ramnicu Valcea

Pios omagiu adus eroilor revoluţiei din decembrie 1989,                     la Râmnicu Vâlcea Astăzi, 22 decembrie 2011, zi în care toţi românii aduc un pios omagiu şi vie recunoştinţă acelora care şi-au dat viaţa pentru o cauză mai bună în timpul Revoluţiei anticomuniste din decembrie 1989, în Arhiepiscopia Râmnicului, ca şi în întreaga ţară, s-au înălţat rugăciuni de pomenire la cimitirele, monumentele și troițele închinate eroilor căzuţi în timpul revoluţiei, informeaza pentru Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe, Arhidiacon Ioan Liviu Gaman.

În Râmnicu Vâlcea, la Monumentul ridicat în centrul municipiului în cinstea Eroilor Revoluției râmniceni căzuţi în decembrie 1989 la Timişoara şi Bucureşti, a fost oficiată o slujbă de pomenire de către un sobor de preoţi şi diaconi, în frunte cu Preasfinţitul Părinte Emilian Lovişteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului. Din sobor au făcut parte Părintele Constantin Cîrstea, Consilier Cultural în cadrul Arhiepiscopiei Râmnicului, Protos. Sebastian Mihalcea, Eclesiarh al Catedralei Arhiepiscopale din Râmnicu Vâlcea, preoţi militari şi preoţi de la bisericile din municipiul Râmnicu Vâlcea.

Şi la Catedrala Arhiepiscopală, de la orele 10.00, după Sfânta Liturghie, a fost săvârşită o slujbă de pomenire a eroilor din decembrie 1989 de către soborul Catedralei condus de Părintele Eclesiarh Protosinghel Sebastian Mihalcea. La final Părintele Constantin Olariu a ţinut un cuvânt de omagiere a soldaţilor şi eroilor care şi-au dat viaţa în timpul Revoluţiei din decembrie `89.

Reamintim faptul că potrivit hotărârii Sfântului Sinod, la fiecare Sfântă Liturghie oficiată în bisericile şi mănăstirile din ţară şi din străinătate sunt pomeniţi eroi ostaşi şi luptători români din toate timpurile şi din toate locurile, care s-au jertfit pe câmpurile de luptă, în lagăre şi în închisori pentru apărarea patriei şi a credinţei strămoşeşti, pentru reîntregirea neamului, pentru libertatea şi demnitatea poporului român, mai informeaza Serviciul de presa LONews, al Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe.

– articol de: contributor Arhidiacon Ioan – Liviu Găman

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.