Femeile crestine, alaturi de victimele sclaviei sexuale exercitate de armata japoneza

victimele sclaviei sexuale exercitate de armata japoneza Conform datelor primite de la corespondenţi Lacasuri Ortodoxe aflaţi în Tokyo, creştinii din Coreea de Sud, Japonia şi din alte ţări, conduşi în special de femei, au aderat în data de 14 decembrie 2011, la o demonstraţie ce avea loc în Seul, pentru dreptul la demnitate şi dreptate, dedicată victimelor sclaviei sexuale militare japoneze din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

În Seul, aproximativ 2.000 de persoane au participat la demonstraţia din faţa ambasadei japoneze, solicitând scuze oficiale din partea Japoniei şi despăgubiri care să fie acordate victimelor, aşa-numitelor "femei de reconfortare".

Demonstraţii similare au mai avut loc şi în alte 27 de localităţi din Coreea de Sud. Organizatorul demonstraţiilor este Consiliul Coreean pentru femeile care au suferit din cauza sclaviei sexuale militare din partea Japoniei – condus de o femeie creştină ministru, Rev Kukyom Han, şi Yoon Mee-hyang.

În cadrul acestor demonstraţii s-a cerut guvernului japonez "reluarea acestei probleme, pentru găsirea unor soluţii”. Printre organizaţiile fondatoare ale Consiliului se mai numără şi Biserica Unită a Femeilor din Korea, informează serviciul de presă LONews, al Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.