Colinde la Muzeul Regiunii Portilor de Fier 2011

Nasterea Domnului vestita la Muzeul Regiunii Portilor de Fier Secţia de Etnografie şi Artă Populară a Muzeului Regiunii Porţilor de Fier a organizat in data de 15 decembrie 2011, un moment festiv, cu ocazia apropierii sărbătorilor de Crăciun.

Au fost invitaţi copii de la Şcoala nr. 7, Theodor Costescu, îmbrăcaţi în costumaţii specifice acestei perioade, care s-au bucurat de un mini-concert de colinde, susţinut de o parte dintre membrii corului Kinonia, conduşi de Prof. Drd. Mihai Corocodel.

Repertoriul a cuprins colinde armonizate şi la unison, precum şi frumoase cântece de stea culese din zona de nord a Mehedinţiului.

Invitată specială la eveniment a fost şi îndrăgita interpretă şi creatoare de costume populare, Oana Pârvan, care a încântat audienţa cu un mini-recital de cântece de stea mehedinţene autentice, informeaza pentru Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe, Sorina Matache, managerul Muzeului Regiunii Porţilor de Fier.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.