Un episcop britanic lanseaza un apel pentru salvarea picturilor lui Zurbaran

francisco-de-zurbaran Conform informaţiilor primite de la corespondenţi aflaţi în zona Durham, Anglia, episcopul anglican local a solicitat unui om de afaceri bogat şi comisarilor care administrează activele Bisericii Angliei "să studieze atent ce se mai poate face" pentru a păstra un set de picturi religioase din secolul 17, din nord-estul Marii Britanii, ca centru de atracţie pentru vizitatorii iubitori de istorie.

Prin intervenţia sa, Episcopul Justin Welby aminteşte că Jonathan Ruffer, un manager al unui fond de investiţii, şi-a retras oferta de 15 milioane de lire sterline pentru salvarea setului de picturi, numit "Iacov şi fiii săi", realizat de artistul spaniol Francisco de Zurbaran.

Picturile au fost expuse la Auckland Castle, scaun al episcopilor anglicani din Durham, în ultimii 255 de ani, informează serviciul de presă LONews, al Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.