Judecatorii din Zimbabwe hotarasc in favoarea Bisericii Anglicane

Conform datelor primite din Harare, Zimbabwe, Înalta Curte a acestei ţări a dispus înapoierea spitalului misionar, către Biserica Anglicană, care fusese evacuat de către un episcop excomunicat, în urmă cu o lună, totodata ordonând şi renunţarea la controlul asupra unei clădiri bisericeşti.

Fostul episcop al eparhiei de Harare, Nolbert Kunonga, evacuase asistentele medicale, profesorii şi personalul birourilor Misiunii Daramombe din sudul capitalei, ca parte a unei serii de confiscări de proprietăţi, înaintea vizitei din 9 octombrie 2011, a Arhiepiscopului de Canterbury, Rowan Williams.

În data de 12 octombrie, Înalta Curte de Justiţie a Chinembiri Bhunu a ordonat să fie restabilite propietăţile, iar Kunonga să se abţină să mai intervină în cadrul Misiunii Daramombe, informeaza Serviciul de presă LONews, al Agenţiei de ştiri Lacasuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.