Reprimarea violenta a minoritatilor religioase este in crestere, spun aparatorii drepturilor omului

Conform informaţiilor primite de la abonaţi aflaţi în Geneva, intoleranţa şi reprimarea violentă a minorităţilor etnice şi religioase – de multe ori, grupurile cele mai vulnerabile ale societăţii – sunt în creştere, a declarat o figură proeminentă în apărarea drepturilor omului.

"Există o tendinţă în creştere a intoleranţei", afirmă Philippe Dam, în calitate de director al drepturilor Omului, din Geneva.

Recent, a mai spus el, organismul apărării drepturilor omului a încheiat studii referitoare la represiunile declanşate împotriva musulmanilor şiiţi din Arabia Saudită, a mânăstirilor tibetane şi a creştinilor copţi din Egipt, informează Serviciul de presă LONews, al Agenţiei de ştiri Lacasuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.