Grupurile de credinciosi raspund la reluarea apelului de urgenta, anti-malarie, din Kenya

Conform datelor oferite de abonaţi Lacasuri Ortodoxe aflaţi în Nairobi, Kenya, cultele religioase şi-au intensificat eforturile prin care le oferă familiilor care fug de foametea şi de seceta din Cornul Africii, plase de pat, tratate cu insecticid.

Acest procedeu, după cum au notat experţii, ar fi cel mai eficient în stoparea răspândirii malariei în Africa.

Doar în Statele Unite, Marea Biserica Metodistă şi Uniunea pentru Iudaismul Reformat, în data de 12 octombrie 2011, au promis că îşi vor oferi contribuţiile in mod separat, participând fiecare cu mai mult de 12.000 de plase, conform unei campanii pornite în Washington, DC, informeaza Serviciul de presă LONews, al Agenţiei de ştiri Lacasuri Ortodoxe.

Malaria este o boală infectioasă larg răspândită în regiunile tropicale și subtropicale. Între 300 si 500 de milioane de persoane sunt infectate anual; aproximativ 1 – 3 milioane mor în fiecare an, cei mai multi fiind copii din Africa sub-sahariană. Malaria este una dintre cele mai frecvente boli infectioase si este o adevărată problemă de sănătate publică; este cauzată de paraziti din genul Plasmodium (Regnul Protozoa). Acestia sunt transmisi de femela tântarului anofel. Parazitii se înmultesc în globulele rosii din sânge, cauzând simptome cum ar fi febra, anemia, simptome de gripă și, în cazuri severe, coma și moartea. Infectarea poate fi prevenită eliminând posibilitătile de a fi întepat de tântari (plase pentru tântari, substante care îi îndepărtează, sau eliminarea băltilor si locurilor de dezvoltare a tântarilor).

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.