publicat în: Arhivă

Astazi, incepand cu orele 19.00, la Manastirea Antim Bucuresti, este invitat la seara de “cateheza”, Dr. Gheorghe Mencincopschi, autorul enciclopediei ‘Si noi ce mai mancam?’

Astazi, incepand cu orele 19.00, la Manastirea Antim Bucuresti, este invitat la seara de cateheza, Dr. Gheorghe Mencincopschi, autorul enciclopediei ‘Si noi ce mai mancam?’

Astazi, luni 15 martie 2010, incepand cu orele 19.00, la Manastirea Antim Bucuresti, este invitat la seara de cateheza, care se tine saptamanal, Dr. Gheorghe Mencincopschi, autorul enciclopediei ‘Si noi ce mai mancam’, informeaza surse din zona.


Manastirea Antim din municipiul Bucuresti, ctitorita de marele ierarh Antim Ivireanul, a fost ridicata in perioada anilor 1713 – 1715 pe locul unde era o veche biserica de lemn cu hramul Sfantul Nicolae, in care se pastra Mirul, nu departe de dealul Mitropoliei, la aproape doua sute de metri spre apus.

Initial, manastirea avea forma unei cetati, cu biserica in centru; pe laturile care descriu perimetrul unui patrat erau chiliile, iar in fiecare colt era cate un turnulet.

Realizarea artistica a manastirii reprezinta o marturie elocventa a vietii culturale bucurestene de la inceputul secolului XVIII-lea.

Adresa: Bucuresti, strada Antim nr. 29

Relatie: EU i/ vl. Livia