Dupa 27 de ani de la vizita predecesorului sau, Papa Benedict al XVI-lea a fost prezent in aceasta duminica la Biserica Evanghelica Luterana din Roma

Lacasuri Ortodoxe: din Roma
La 27 de ani de la vizita predecesorului sau, Papa Benedict al XVI-lea a fost prezent in aceasta duminica la Biserica Evanghelica Luterana din Roma

La 27 de ani de la vizita istorica a predecesorului sau, Ioan Paul al II-lea, Papa Benedict al XVI-lea a vizitat in aceasta duminica, 14 martie 2010, Biserica Evanghelica Luterana din Roma, cu ocazia unei intalniri ecumenice cu mostenitorii calugarului german care a scindat catolicismul in 1517.


intr-un moment in care Biserica Catolica din Germania a fost zguduita de o serie de acuzatii pe seama abuzurilor sexuale si a violentelor indreptate asupra copiilor din scolile si internatele anilor 1970 – 1980, pastorul comunitatii, Jens-Martin Kruse, i-a indemnat pe catolici si pe luterani sa incerce sa faca fata impreuna tuturor acestor momente dificile.

"Daca in suferinta noi vom fi alaturi(…), acesta va fi un pas fundamental pentru a face mai evidenta si folositoare unitatea in care traim", a spus el, oferindu-i Papei, ca dar, o icoana.

Papa, de partea sa, a laudat ecumenismul, recunoscand in acelasi timp ca mai multe aspecte esentiale, legate de catolici si de protestanti, inca ii fac sa fie diferiti: "Este bine ca ne putem ruga acum impreuna si sa cantam aceleasi melodii, ascultand impreuna cuvantul lui Dumnezeu”.

La Croix / AFP

©KSLCatalin publicat in MONITOR Lacasuri Ortodoxe 9/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.