10 martie 2010, Slujba Sfantului Maslu, alaturi de Moastele celor doi doctori fara de arginti, Sfintii Epictet si Astion, in Manastirea Halmyris

Miercuri 10 martie 2010, Slujba Sfantului Maslu, alaturi de Moastele celor doi doctori fara de arginti, Sfintii Epictet si Astion, in Manastirea Halmyiris

Maine, 10 martie 2010, incepand cu orele 16:00, la Sfanta Manastire Halmyris – Murighiol, Tulcea, se va oficia slujba Sfantului Maslu, in demisolul Manastirii, acolo unde se gasesc sfintele Moaste intregi ale Sfintilor Mucenici Epictet si Astion.


Intervievat de Lacasuri Ortodoxe, Parintele Staret Protos. IOV, a afirmat:

„Multe sunt vindecarile pe care Sfintii Mucenici Epictet si Astion le-au savarsit cand erau in viata, dar si mai multe sunt minunile pe care le-au facut de cand au trecut la Domnul. Noi adancim rugaciunile prin Sfanta Taina a Maslului si, in acest sens, am invitat mai multi preoti, sa ne rugam impreuna cu credinciosii care pot participa, miercuri, de la orele 4 dupa-amiaza.

As vrea sa anunt toti credinciosii, cu aceasta ocazie, ca a doua zi dupa sarbatoarea Bunei Vestiri, pe 26 martie 2010, noi avem cel de-al doilea hram al Manastirii, Sfintii Montanus Preotul si sotia Sa Maxima, mucenici daco-romani.

Slujbele dedicate acestor sfinti vor incepe inca din ajun. Va astept cu drag pe toti, sa ne unim rugaciunile si sa ne luminam sufletele prin Sfanta Liturghie Arhiereasca, oficiata de PS Visarion, Episcopul Tulcei.”

Pentru cei ce doresc sa sustina lucrarile de constructie demarate in aceasta Sfanta Manastire, aflata in imediata apropiere a sitului arheologic cu acelasi nume, unde au fost descoperite Moastele intailor sfinti mucenici de pe aceste meleaguri:

MANASTIREA HALMYRIS – CIF14797706

Cont: RO79BRDE370SV02457903700

©un interviu realizat de Carmen_Ana Ion publicat in MONITOR Lacasuri Ortodoxe 8/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.