PS Parinte Calinic Botosaneanul a savarsit Sf. Liturghie in Manastirea Vladiceni (Pr. staret Arsenie Butnaru)

Peste 500 de credinciosi au participat ieri, 7 februarie 2010, la Sfanta Liturghie de la Manastirea Vladiceni din judetul Iasi. Slujba a fost savarsita de Preasfintitul Parinte Calinic Botosaneanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Iasilor, inconjurat de un sobor de preoti si diaconi.
Raspunsurile la strana au fost date de corul psaltic al Manastirii Vladiceni, format dintr-un grup de studenti teologi. La sfarsitul Sfintei Liturghii, Episcopul-Vicar al Arhiepiscopiei Iasilor a citit mai multe rugaciuni de dezlegare si de multumire.


in cuvantul de invatatura, PS Calinic Botosaneanul a vorbit despre Judecata de Apoi, pornind de la textul Evangheliei dupa Matei, citita ieri in in cadrul Sfintei Liturghii.

„Omul trebuie sa moara, ca o rasplata a neascultarii sale, si trebuie sa fie judecat in a 40-a zi, cand are loc judecata particulara. La sfarsitul lumii va avea loc Judecata de Apoi. Locul in care se va face judecata este in vazduh, dupa cum spune Sf. Ap. Pavel, iar dupa profetii vechi-testamentari „in valea Iosafatului”.

Felul in care se va face judecata este dupa legea constiintei, dupa legea lui Moise si dupa Legea lui Hristos. Este nevoie de aceasta judecata, pentru ca fiecare sa primeasca dupa cum a trait. imparatia lui Dumnezeu costa o firimitura de paine data celui flamand, un pahar cu apa dat celui insetat, o haina data celui gol. imparatia cerurilor costa gestul omului fata de aproapele in care este Hristos”, a explicat Episcopul-Vicar al Arhiepiscopiei Iasilor.

Parintele staret Arsenie Butnaru a multumit Preasfintitului Parinte Calinic Botosaneanul pentru ca a savarsit Sf. Liturghie in biserica Manastirii Vladiceni, pentru ca a citit pentru credinciosii prezenti rugaciunea arhiereasca de dezlegare si a oferit Episcopului-Vicar al Arhiepiscopiei Iasilor o icoana cu Sf. Ioan Evanghelistul. PS Calinic Botosaneanul a impartit credinciosilor iconite.

MITROPOLIA MOLDOVEI SI BUCOVINEI

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.