Peste 60 de parohii au desfasurat o ampla actiune cu caracter filantropic in Arhiepiscopia Dunarii de Jos

Actiuni de sprijinire a celor aflati in suferinta, in Arhiepiscopia Dunarii de Jos, la Duminica Infricosatoarei Judecati

in ziua de 7 februarie 2010, la Duminica infricosatoarei Judecati, cu binecuvantarea inaltpreasfintitului Parinte Casian, in Arhiepiscopia Dunarii de Jos peste 60 de parohii au desfasurat o ampla actiune cu caracter filantropic, in cadrul careia au fost vizitate si ajutate persoane cu venituri reduse, varstnici si familii cu multi copii, aflate in evidenta parohiilor, precum si un numar de 25 de institutii de asistenta sociala si medicala din judetele Galati si Braila: camine de copii, aziluri de batrani, spitale si penitenciare.


in sfintele lacasuri de inchinare din Eparhie au fost rostite la slujba Sfintei Liturghii, cereri speciale pentru toti semenii aflati in suferinta, rugaciunea din biserici fiind prelungita pana la inima celor singuri sau aflati in nevoi prin gandul bun si luminos, prin fapta de omenie. La aceasta activitate cu caracter misionar si filantropic au participat peste 300 de voluntari si membri ai consiliilor si comitetelor parohiale, coordonati de catre preotii de la parohii, precum si slujitorii care slujesc cu jertfelnicie in respectivele unitati de asistenta socio-medicala. Cu acest prilej, au fost oferite alimente, haine, incaltaminte si colportaj bisericesc (iconite, carti de rugaciuni, calendare, cruciulite). De asemenea, bolnavii, batranii si cei intemnitati au primit anafura, au fost stropiti cu agheasma si miruiti.

inaltpreasfintitul Parinte Casian, dupa slujba din Catedrala arhiepiscopala, a vizitat pe cei intemnitati in Penitenciarul Galati, binecuvantandu-i. O parte dintre detinuti au participat in capela la Sfanta Liturghie, savarsita de pc. protos. Chesarie Sampetru – staretul manastirii “Sf. Arhangheli” si de parintele capelan Ionita Obreja, iar ceilalti au fost vizitati la celule si au primit binecuvantarea arhiereasca. De asemenea, cei intemnitati s-au bucurat de daruri de zidire sufleteasca si au fost indemnati de iPS Arhiepiscop Casian sa aiba credinta statornica in Dumnezeu, ganduri bune si cainta de pacate. Pe langa cele spirituale, detinutii au primit si pachete cu alimente si dulciuri oferite de credinciosii galateni de la parohiile “Sf. Ioan Botezatorul” si “Sf. Mc. Ecaterina, Gheorghe si Modest”.

Arhiepiscopia Dunarii de Jos adreseaza multumiri tuturor celor care s-au implicat in desfasurarea acestui program social-filantropic eparhial, indemnandu-i in continuare la aceeasi lucrare sfanta prin fapta cea buna, spre zidirea si folosul sufletesc al tuturor.

ARHIEPISCOPIA DUNARII DE JOS

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.