Duminica, 20 septembrie 2009, va fi pusa piatra de temelie a bisericii parohiei ortodoxe romane Sf. Treime din Bari (Italia). Program de desfasurare

COMUNICAT DE PRESA

Duminica, 20 septembrie 2009, va fi pusa piatra de temelie a bisericii parohiei ortodoxe romane Sf. Treime din Bari (Italia). Terenul pe care urmeaza sa fie construit locasul de cult are o suprafata de cca 900 mp si a fost obtinut prin concesionare din partea primariei orasului Bari.


Conform proiectului care insoteste autorizatia de construire eliberata de autoritatile locale, biserica va avea o suprafata de 200 mp, un demisol de 500 mp si un subsol de 300 mp. La demisol functioneaza o sala de conferinte, un birou parohial, biblioteca si spatii pentru scoala si cateheza, iar la subsol se afla capela.

Evenimentul de duminica se va desfasura dupa urmatorul program:

– de la ora 9.00 va fi oficiata Sf. Liturghie de catre inaltpreasfintitul Mitropolit Iosif al Mitropoliei Ortodoxe Romane pentru Europa Occidentala si Meridionala, inconjurat de un sobor de ierarhi format din Preasfintitul Parinte Ciprian Campineanul, Episcop vicar patriarhal, delegatul Preafericitului Parinte Patriarh Daniel, Preasfintitul Parinte Siluan, Episcopul Episcopiei Ortodoxe a Italiei, preoti si diaconi. Cu acest prilej, Preasfintitul Parinte Episcop Ciprian Campineanul va citi mesajul Preafericitului Parinte Patriarh Daniel;

– de la orele 11.15 va avea loc ceremonia religioasa de binecuvantare a locului si de sfintire a crucii pentru Sfantul Altar;

– la ora 13.30, va fi organizat un pelerinaj de la locul in care va fi pusa piatra de temelie a bisericii parohiei ortodoxe romane Sf. Treime din Bari pana la biserica care adaposteste mormantul Sf. Ierarh Nicolae, unde se va savarsi Acatistul Sf. Ierarh Nicolae, iar pelerinii vor avea ocazia sa se inchine si sa sarute masa de altar care adaposteste moastele Sfantului.

Ceremonia se va incheia cu semnarea Hrisovului scris pe doua pergamente in piele de catre ierarhii si reprezentantii autoritatilor civile romanesti si italiene prezente. Un exemplar al acestui document, introdus intr-un cilindru de otel sigilat, va fi zidit in piciorul Sfintei Mese din Altarul viitoarei biserici. Cele doua exemplare ale Hrisovului au fost semnate de catre Preafericitul Parinte Patriarh Daniel in ziua de 3 septembrie 2009, in urma vizitei parintelui paroh Mihai Driga la Patriarhia Romana.

BIROUL DE PRESA AL PATRIARHIEI ROMaNE

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.