Gradinita Troita – prima gradinita ortodoxa din Timisoara

Joi, 17 septembrie 2009, cu binecuvantarea inaltpreasfintitului Parinte Mitropolit Nicolae al Banatului s-a deschis prima gradinita ortodoxa din Timisoara.

Proiectul Gradinita „Troita” se desfasoara cu sprijinul Preasfintitului Parinte Paisie Lugojanu, Episcop-vicar al Eparhiei Timisoarei care a oficiat si slujba de sfintire, adresandu-le parintilor si copiilor un cuvant de bun venit. Pe langa Mitropolie gradinita se afla si sub patronajul Asociatiei Prologos, in parteneriat cu Fundatia Antimis si cu Parohia Ortodoxa Romana Fabric Vest din Timisoara.


Portile gradinitei s-au deschis pentru aproximativ 45 de copii cu varste cuprinse intre 3 si 6 ani. Gradinita se doreste a fi prima institutie de invatamant prescolar cu program prelungit din Timisoara ce isi desfasoara activitatea in lumina valorilor ortodoxe, dupa invataturile Sfintilor Parinti si dupa modelul parohial de comuniune: dragostea fata de Dumnezeu, iubirea de aproapele, smerenia si ascultarea.

Activitatile de baza sunt elaborate conform programelor Ministerului Educatiei, cuprinzand: educarea limbajului, activitati matematice, cunoasterea mediului, educatie estetica si educatie fizica, insa pe langa acestea se vor avea in vedere si alte activitati specifice gradinitei cum ar fi muzica bisericeasca, pictura laica si bisericeasca de tip bizantin, participarea la Sfanta Liturghie, serbari organizate cu prilejul sarbatorilor din calendarul ortodox, excursii, expozitii cu lucrarile celor mici si alte activitati optionale. De asemenea se are in vedere o stransa colaborare cu Teatrul de papusi „Merlin” din Timisoara.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.