Arhiepiscopia Timişoarei – Utilaje noi la tipografie şi la atelierul de lumănări

Prin grija secţiei economice a Centrului eparhial, personal P.On. Părinte consilier Valentin Boancheş în cursul anului 2008 la tipografia diecezană s-au adus utilaje noi cu sprijinul Grupului Henn din Viena, vechi colaborator al Bisericii noastre.

S-au instalat: o maşină de tipar în patru grupuri de culoare marca Rolland, aparatură pentru plăcile offset, ghilotină în trei cuţite, maşină de broşat la cald, de fălţuit şi o maşină pentru tipărirea imprimatelor cu înscriere. Suma necesară achiziţionării a fost acoperită în parte printr-un credit, iar restul din fondurile Centrului eparhial, valoarea totală a investiţiei fiind de 420.000 de euro.

În luna noiembrie 2008 s-au instalat noi utilaje la atelierul de lumănări al eparhiei, în valoare de 140.000 de euro. Au crescut astfel eficienţa şi calitatea muncii de producţie, pe viitor dorindu-se obţinerea unor noi sortimente de lumănări şi fabricarea unor lumănări decorative. Investiţia se justifică fie şi numai prin faptul că utilajele de până acum aveau o vechime de peste 30 de ani, iar fazele de lucru realizate manual duceau la degradarea calităţii lumănărilor.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.