Sfanta Liturghie Arhiereasca la Biserica Manastirea Alba, Slatina II

Duminica 31 ianuarie 2010, Preasfintitul Parinte Sebastian, Episcopul Slatinei si Romanatilor, a slujit Sfanta Liturghie la biserica parohiei“Manastirea Alba”, Protoieria Slatina II.

in cuvantul de invatatura, Preasfintia Sa a talcuit pilda Fiului risipitor, aratand ca si noi putem fi asemenea fiului cel mic, neascultator, dar si ca fiul cel mare, care n-a iesit niciodata din cuvantul tatalui sau:


Sfanta Liturghie Arhiereasca la Biserica “Manastirea Alba”, Slatina II

“Noi suntem ori fiul cel risipitor, cazut in pacate, ori fiul cel mare, ascultator si “drept”. Sa luam aminte, daca suntem fiul cel pierdut, ca exista indreptare, asa cum a existat si pentru fiul risipitor – cu conditia sa dovedim si smerenia, pocainta si dorinta de schimbare si sa ne cerem iertare asa cum si-a cerut acela.

Sfanta Liturghie Arhiereasca la Biserica “Manastirea Alba”, Slatina II

Daca insa suntem fiul cel bun, care n-a iesit niciodata din cuvantul Parintelui sau, sa luam aminte sa nu cadem tocmai prin faptul ca ni se pare ca “stam”, pentru ca Dumnezeu ne asteapta la ospatul cel ceresc si pe unii si pe ceilalti; si pe cei cazuti, dar si pe cei “drepti”.

Episcopia Slatinei si Romanatilor

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.