Sarbatoare in parohia Sfantul Grigorie Teologul – Rediu-Tatar (Iasi)

Sarbatoare in parohia Sfantul Grigorie Teologul – Rediu-Tatar (Iasi)

La o zi dupa sarbatorirea a 151 de ani de la Unirea Principatelor, Biserica Ortodoxa l-a praznuit pe Sfantul Grigorie Teologul. Acest sfant ierarh este ocrotitorul Bisericii Rediu-Tatar, de langa Iasi. Ca in fiecare an, pe 25 ianuarie, credinciosii parohiei isi cinstesc patronul spiritual prin participarea la Sfanta Liturghie si la celelalte slujbe dedicate acestui eveniment.


Sarbatoare in parohia Sfantul Grigorie Teologul – Rediu-Tatar (Iasi)

incepand din ajunul sarbatorii inchinate Sfantului Grigorie, Consiliul Parohial a oferit pachete cu alimente si bani, pentru cumpararea de lemne, familiilor sarace, pentru ca toti enoriasii parohiei sa se bucure de hramul bisericii lor. in cadrul slujbei de hram au fost pomeniti toti ctitorii bisericii si miile de eroi cazuti la datorie in timpul celor doua razboaie mondiale si care sunt ingropati pe terenurile din jurul sfantului lacas. La finalul slujbei, pr. paroh ?tefan Tulan a rostit un cuvant despre viata si invataturile Sfantului Grigorie Teologul. De asemenea, pr. paroh a multumit tinerilor studenti ai Facultatii de Teologie iesene, care au oferit raspusurile liturgice, dar si credinciosilor din parohia Rediu-Tatar si din satele din imprejurimi, precum si primarului Vasile Haidau, „care se daruieste trup si suflet lucrarilor ce se desfasoara la sfanta biserica“.

Sarbatoare in parohia Sfantul Grigorie Teologul – Rediu-Tatar (Iasi)

Cu sprijinul credinciosilor din Rediu, Valea Lupului, Letcani, Miroslava, precum si al celor din satele din imprejurimi, in luna iunie a anului trecut, la Biserica „Sf. Grigorie Teologul“ au fost demarate ample lucrarile de reconsolidare. S-a turnat temelia la interior si la exterior, precum si stalpii de sustinere, dupa care a fost turnata centura.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.