Biserica Sfantul Grigorie Teologul (de Nazianz) – Galati, in sarbatoare

Luni, 25 ianuarie 2010, la ziua sa de praznuire, Sfantul Grigorie de Nazianz – prieten al Sfantului Vasile cel Mare, teolog capadocian si mare invatator al dreptei credinte din veacul IV crestin – a fost sarbatorit in chip special de crestinii galateni, chiar in biserica a carui ocrotitor este. Sfanta Liturghie a fost savarsita de inaltpreasfintitul Casian, Arhiepiscopul Dunarii de Jos, inconjurat de un sobor de preoti si diaconi si in prezenta celor cateva sute de credinciosi prezenti la hram.


La finalul slujbei, inaltpreasfintia Sa a rostit un cuvant catre cei prezenti in care a subliniat contributia pe care Sf. Grigorie Teologul a avut-o in formularea dreptei invataturi despre Preasfanta Treime – Tatal, Fiul si Duhul Sfant, invatatura cuprinsa pe scurt in Simbolul de credinta de la a carui formulare aniversam in acest an 1685 de ani.

Parohia „Sfantul Grigorie Teologul” din Galati a fost infiintata, in prima zi a lunii noiembrie 2002, la initiativa inaltpreasfintitului Parinte Arhiepiscop Casian, prin desprinderea de Parohia „Sfantul Vasile cel Mare” din Galati. La data de 10 octombrie 2003, ierarhul Dunarii de Jos a asezat piatra de temelie si a sfintit locul viitoarei biserici inchinate Sfantului Grigorie. in prezent slujbele se savarsesc in capela de langa sfantul lacas aflat in constructie.

Arhiepiscopia Dunarii de Jos

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.