Tuesday 19 january 2010

Sfanta Liturghie la Paraclisul Episcopal Sfanta Treime din Mun. Slatina

Duminica 10 ianuarie 2010, Preasfintitul Parinte Sebastian, Episcopul Slatinei si Romanatilor, a slujit Sfanta Liturghie la Paraclisul Episcopal “Sfanta Treime” din Mun. Slatina.

in cuvantul de invatatura, Preasfintia Sa a talcuit pericopa evanghelica ce relateaza intreita ispitire a Mantuitorului de catre diavol in muntele Carantaniei si cuvintele Sale care I-au marcat inceputul propovaduirii.


“Cand Mantuitorul a zis “pocaiti-va, ca s-a apropiat imparatia cerurilor!”, ca si Ioan Botezatorul, nu s-a referit la imparatia lui Dumnezeu cea de la sfarsitul lumii, care, iata, inca n-a venit. Au trecut mai bine de 2000 de ani de cand si Ioan si Hristos au vorbit despre imparatia cerurilor.

La care imparatie a cerurilor s-a referit atunci? La imparatia cerurilor de pe pamant, pentru ca imparatia lui Dumnezeu cea cereasca incepe inca de pe pamant, si daca aceasta nu va incepe si in sufletele si in viata noastra, nu avem ce cauta in imparatia Lui cea vesnica.

imparatia lui Dumnezeu a venit odata cu Hristos si s-a instaurat pe pamant, inlauntrul nostru, si pe aceasta trebuie sa o experimentam inca de acum”.

Episcopia Slatinei si Romanatilor

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Orice sumă ca ajutor poate fi depusă prin mandat poștal.

Adresa: Mânăstirea Halmyris, Murighiol, Tulcea, România
Pr. Arhim. Stareț Iov (Ion Archiudean)

Mai multe informații puteți afla pe

www.ManastireaHalmyris.ro și www.SfintiiEpictetSiAstion.ro

Slujbe live la duminici și sărbători

Transmisiuni in direct - slujbe

Vă anunţăm noutăţile

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.