publicat în: Arhivă

Sfanta Liturghie la Paraclisul Episcopal Sfanta Treime din Mun. Slatina

Duminica 10 ianuarie 2010, Preasfintitul Parinte Sebastian, Episcopul Slatinei si Romanatilor, a slujit Sfanta Liturghie la Paraclisul Episcopal “Sfanta Treime” din Mun. Slatina.

in cuvantul de invatatura, Preasfintia Sa a talcuit pericopa evanghelica ce relateaza intreita ispitire a Mantuitorului de catre diavol in muntele Carantaniei si cuvintele Sale care I-au marcat inceputul propovaduirii.


“Cand Mantuitorul a zis “pocaiti-va, ca s-a apropiat imparatia cerurilor!”, ca si Ioan Botezatorul, nu s-a referit la imparatia lui Dumnezeu cea de la sfarsitul lumii, care, iata, inca n-a venit. Au trecut mai bine de 2000 de ani de cand si Ioan si Hristos au vorbit despre imparatia cerurilor.

La care imparatie a cerurilor s-a referit atunci? La imparatia cerurilor de pe pamant, pentru ca imparatia lui Dumnezeu cea cereasca incepe inca de pe pamant, si daca aceasta nu va incepe si in sufletele si in viata noastra, nu avem ce cauta in imparatia Lui cea vesnica.

imparatia lui Dumnezeu a venit odata cu Hristos si s-a instaurat pe pamant, inlauntrul nostru, si pe aceasta trebuie sa o experimentam inca de acum”.

Episcopia Slatinei si Romanatilor