publicat în: Arhivă

Sfintirea Bisericii Sfantul Nicolae – Copceac (Stefan Voda – Republica Moldova)

in satul Copceac din raionul ?tefan Voda (Republica Moldova) a avut loc in data de 10 ianuarie 2010 (c.Iul.) un important eveniment – inalt Prea Sfintitul Mitropolit Vladimir a sfintit Biserica cu hramul „Sf. Nicolae". Credinciosii din aceasta localitate au asteptat cu mare nerabdare aceasta zi, pentru a se bucura de splendoarea sfantului lacas proaspat renovat.


Pentru eforturile depuse la repararea Bisericii „Sf. Nicolae", parintele-paroh Nicolae Patiurca a fost decorat cu Palita si Cruce cu Pietre Scumpe.

Dupa oficierea Sfintei Liturghii si sfintirea Bisericii, IPS Vladimir s-a adresat catre adunarea binecredincioasa cu un cuvant de felicitare in care a mentionat:

„Prea Cucernici Parinti, iubiti intru Hristos frati si surori, dati-mi voie sa va felicit de Sfanta Sarbatoare a Nasterii Domnului, in ziua in care omenirea a capatat Mantuitor prin intruparea Fiului Lui Dumnezeu, totodata tin sa multumesc parintelui Nicolae, parohul acestei Sfinte Biserici, tin sa multumesc consiliului parohial si tuturor dumneavoastra pentru ca ati avut grija ca acest sfant lacas sa fie adus la starea exemplara.

Se vede ca crestinii din acest sat sunt oameni gospodari, avand in vedere atat de frumoasa impodobire a Bisericii si sper ca aceasta curatenie exterioara va va ajuta sa dobanditi curatenia si linistea cea interioara, pentru ca omul pe pamant deseori uita de menirea sa, uita de Cel care i-a daruit viata, uita sa se intoarca la Dumnezeu si mai uita ca trebuie sa dea socoteala despre cum a petrecut viata pamanteasca. Iata de ce va indemn sa veniti in sfantul lacas, asa cum va aflati cu totii acum, pentru a fi mereu aproape de Bunul si Dreptul Dumnezeu.

Iubiti frati si surori, inca o data vreau sa-i aduc multumiri parintelui Nicolae felicitandu-l cu aceasta insemnata zi, dar si cu primirea Palitei si dreptul de a purta Cruce cu Pietre Scumpe. Bunul Dumnezeu sa va Binecuvanteze si sa va ocroteasca."

Parintele Nicolae Patiurca i-a multumit inalt Prea Sfintitului Vladimir pentru cinstea de a veni la sfintitrea Bisericii din Copceac si pentru calduroasele cuvinte de felicitare ce i-au fost adresate.

La final, Mitropolitul le-a oferit in dar copilasilor cruciulite si iconite.

Biserica Ortodoxa a Republicii Moldova