Mitropolitul Kiril de Smolensk și Kaliningrad este locum tenens de Patriarh al Bisericii Ortodoxe Ruse



Întrunit in ziua de 6 decembrie 2008, la Reședința patriarhală din Peredelkino, în apropiere de Moscova, sub președinția IPS Mitropolit Vladimir de Sankt Petersburg și Ladoga, decan de vârstă, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Ruse, alcătuit din 12 ierarhi, după ce a înălțat rugăciune de pomenire pentru Patriarhul Alexei al II-lea, a hotărât:

1) Conform par. 13, cap. IV din Statutul Bisericii Ortodoxe Ruse, prin vot secret, Înaltpreasfințitul Mitropolit Kiril de Smolensk și Kaliningrad a fost ales locum tenens de Patriarh. Va fi pomenit în toate Bisericile din Patriarhia Rusă cu titlul ” Înaltpreasfințitul Mitropolit Kiril de Smolensk și Kaliningrad, locțiitor de Patriarh…”.

2) În conformitate cu cap. IV, par. 15, Mitropolitul Juvenalie de Krutițki și Kolomna va fi pomenit la Sf. Liturghie, după Locțiitorul de Patriarh, în Eparhia Moscovei;

3) Prohodirea Patriarhului Alexei al II-lea se va săvârși în Catedrala Iisus Mântuitorul la data de 9 decembrie 2008, iar înmormântarea se va sluji, conform dorinței defunctului, la Catedrala Epifaniei din același oraș.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.