S-au incheiat lucrarile sesiunii anuale a Sinodului Bisericii Ortodoxe Siriene Iacobite din India

/sinodul bisericii ortodoxe siaiace iacobite din India 2011 Sfantul Sinod anual regional al Bisericii Ortodoxe Siriace din India s-a incheiat in urma cu cateva zile. Catholicosul Basileus Thomas a prezidat sesiunea Sinodului, care a avut loc la sediul central al Bisericii din India, timp de 3 zile.

La eveniment au participat toti mitropolitii Sfantului Sinod.

Cu aceasta ocazie, Sfantul Sinod a aprobat decizia comisiei de lucru, de incepere a pregatirilor pentru infiintarea unui colegiu sub administratia Bisericii.
Sinodul a mai aprobat, de asemenea, continuarea proiectului constructiei primei Biserici iacobite siriace, cu hramul Sfantului Grigorie, din Parumala.

proiectul primei biserici siriace iacaobite din Parumala

Sinodul a mai hotarat, in plus, formularea unei solicitari catre Patriarhul Ignatie Zakka I, in vederea obtinerii permisiunii de a hirotoni episcopi in posturile vacante.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.