Alegeri in Eparhia Bisericii Ortodoxe Bulgare din America

eparhia bulgara ortodoxa din america ocaAlegeri in Eparhia Bisericii Ortodoxe Bulgare din America

Alegerea unui episcop pentru Eparhia Bisericii Ortodoxe Bulgare din America (OCA), va avea loc in cadrul unei reuniuni in perioada 7-9 iulie 2011.
Intrunirea va fi organizata in Fort Wayne, Indiana, conform unor date primite pe adresa redactiei.

Pentru acest post candideaza doi clerici: Arhimandritul Alexandru Golitin si Arhiepiscopul Pavel Gasios, informeaza Agentia de Stiri Lacasuri Ortodoxe.


Eparhia Bulgara a fost creata pentru a servi nevoile spirituale ale membrilor Bisericii Ortodoxe Bulgare si Macedonene din America de Nord.

Acesta a fost fondata in anul 1965, ca Eparhie Bulgara a Bulgarilor aflati In afara granitelor tarii, in sanul Bisericii Ruse de dincolo de frontiere. in anul 1976, insa, Eparhia Bulgara a ales sa se alature Bisericii ortodoxe din America (OCA), mai informeaza Agentia de Stiri Lacasuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.