publicat în: Arhivă

Doua ONG-uri crestine isi unesc fortele in favoarea copiilor orbi din Burkina Faso

Doua ONG-uri crestine isi unesc fortele in favoarea copiilor orbi din Burkina Faso

250.000 de persoane din Burkina Faso sufera de probleme cu vederea. Doua ONG-uri, “Compasiune Elvetia” si “Misiunea Evanghelica Braille” au decis sa-si uneasca fortele pentru a deschide calea autonomiei copiilor care nu vad sau au deficiente de vedere, din Burkina Faso.
Partener, in aceasta tara, este Asociatia pentru Deficiente de Vedere din Burkina Faso, infiintata de Institutul Siloamului, informeaza serviciul dezvoltat de presa LONews.

Cand Heintz Rotacer, Director al Misiunii Evanghelice Braille, si Filip Mermad, directorul “Compasiune Elvetia” si-au dat seama ca oricum lucrau impreuna – dar, fara sa stie – ei au decis sa dezvolte o colaborare intre cele doua ONG-uri.

De partea sa, Compasiune Elvetia, a participat cu fonduri sporite care sa permita, initial, unui grup de aproximativ 50 de copii sa mearga la scoala.

La randul sau, Misiunea Evanghelica Braille participa cu profesori de specialitate din Institutul Siloamului si cu materiale didactice in Braille, mai informeaza serviciul dezvoltat de presa LONews.