Noua constitutie marocana, se pare ca nu va asigura libertatea credintei

noua constitutie marocana Noua constitutie marocana nu va asigura libertatea credintei

Libertatea credintei nu-si va gasi locul in noua Constitutie marocana.
Dupa toate aparentele, textul care urmeaza sa fie supus unui referendum, in data de 1 iulie 2011, ar pastra notiunea de “liber exercitiu al cultului”, deja existenta, informeaza serviciul dezvoltat de presa LONews.

Acest concept, care limiteaza credinta, la o filiatie, a fost preferata de Regele Mohammed al VI-lea in cadrul unui proiect de reforma care stipula ca “Islamul ramane religie de stat, dar libertatea credintei este garantata prin lege”.

intr-adevar, atat islamistii, cat si musulmanii moderati, cum pretinde ca este Partidul Justitiei si Dezvoltarii, au avertizat ca vor vota impotriva noii Constitutii, in cazul in care ea ar include libertatea credintei.

Potrivit PJD, aceasta libertate ar submina “identitatea islamica a tarii”.

La randul sau, Miscarea Alternativa pentru Libertati Individuale (MALI), infiintata in 2009 ca grup de retea Facebook, a apelat la boicotarea referendumului, mai informeaza serviciul dezvoltat de presa LONews.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.