Tânăra parohie “Pogorârea Sf. Duh” din Oraviţa

Ocazie 1: SFINTIREA PIETREI DE TEMELIE

Joi, 15 noiembrie a.c a avut loc la sediul protopopesc din Oraviţa conferinţa pastorală din sesiunea de toamnă cu preoţii din cadrul protopopiatului amintit. Conferinţa a fost prezidată de Preasfinţitul Părinte Episcop Lucian al Caransebeşului, care a fost însoţit de părintele consilier social-misionar Călin Ianchiş şi părintele consilier bisericesc Alin Câmpean.

După încheierea conferinţei, începând cu orele 15.00 a avut loc slujbe de punere a pietrei de temelie pentru o nouă biserică în oraşul Oraviţa. Parohia deja înfiinţată în cartierul “Zona Gării” din Oraviţa are spre folosinţă ca lăcaş de închinare o capelă insuficientă pentru credincioşii care participă la sfintele slujbe. Slujbe punerii pietrei de temelie a fost oficiată de Întâistătătorul Eparhiei Caransebeşului, Preasfinţitul Părinte Episcop Lucian înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi. Din partea autorităţilor locale a participat la eveniment domnul primar al Oraviţei Ioan Goga.

În încheiere părintele Ionel Bena, parohul credincioşilor din tânăra parohie “Pogorârea Sf. Duh” din Oraviţa şi-a luat angajamentul ca în cel mai scurt timp biserica să fie finalizată şi pregătită pentru a primi credincioşii la sfintele slujbe.

În încheiere Ierarhul a ţinut să îndemne credincioşii la solidaritate în acest nobil efort de a ridica un locaş de cult într-o zonă unde regimul comunist a colonizat oameni, însă nu a aprobat acordarea unui spaţiu pentru o biserică ortodoxă. Totodată Preasfinţia Sa a solicitat sprijinul şi autorităţilor locale care şi-au arătat disponibilitatea şi dragostea pentru biserica strămoşească şi pentru dezideratul ei de a avea lăcaşuri de cult unde toţi credincioşii ei să-şi plece genunchii înaintea Domnului Dumnezeu.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.