Al Qaeda din Maghrebul Islamic interzisă în Rusia, ca organizaţie teroristă

Curtea Supremă din Rusia a interzis activităţile Organizaţiei internaţionale Al Qaeda din Maghrebul islamic,in Rusia, şi a calificat-o ca organizaţie teroristă.

“Curtea Supremă a luat această decizie importantă, după ce procurorul general a depus o cerere corespunzătoare, în septembrie 2008”, a spus Marina Gridneva, purtător de cuvânt al Procuraturii Generale.

“Această hotarare va oferi un motiv juridic pentru introducerea acestei organizaţii pe lista federală a acelora calificate drept organizaţii teroriste”, a mai spus ea.

Organizaţia Al Qaeda din Maghrebul Islamic a ieşit din Grupul Salafi. Aceasta urmăreşte crearea unui stat islamic în Africa de Nord, declarând jihad tuturor europenilor care sosesc în ţările din Africa de Nord.

În septembrie 2007, militanţii acestei organizaţii au atacat cortegiul preşedintelui algerian Abdelaziz Bouteflika, omorând 22 de oameni. Mai târziu au intreprins un atac terorist în Kabylia, omorând 32 de persoane. În aprilie 2008 organizaţia a efectuat un dublu atac terorist în Algeria, lăsând în urmă 30 de oameni morţi şi alţi 200 răniţi.

În februarie 2008, organizaţia a luat ostatici doi turisti australieni şi a cerut ca membrii săi să fie eliberaţi din închisori din Tunisia şi Algeria. Luarea celor doi ostatici turişti a fost primul atac terorist din Tunisia.

Organizaţia are un bogat cazier judiciar privind atacurile impotriva turistilor europeni. În 2003 au capturat 34 de turisti europeni în Sahara algeriană la frontiera cu Mali. Ostaticii au fost eliberaţi câteva luni mai târziu, după ce au fost plătiţi 6.5 milioane de euro, preţ de răscumpărare. Al Qaeda din Nordul Africii a împuşcat şi a ucis o familie de turişti francezi în Mauritania, în 2007.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.