Orice încercare de separare este sortită eşecului, reafirmă Beijingul

China a reafirmat astăzi că orice încercare de câştigare a independenţei tibetane e sortită eşecului – în timpul unei reuniuni a tibetanilor aflaţi în exil, in India, organizată în vederea discutării unei posibile radicalizări în lupta lor.

“Poziţia noastră în ce priveşte Tibetul este clară şi fermă. Orice încercare de separare a Tibetului de China este sortită eşecului”, a spus purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe, Qin Gang.

“Asa-numitul guvern tibetan din exil nu este recunoscut de către niciun alt guvern din lume”, a adăugat el.

Cinci sute de lideri tibetani din exil au început să dezbată luni, în India de nord, o posibilă radicalizare în lupta lor cu privire la statutul Tibetului, după eşecul anilor de negocieri cu China.

Este cea mai mare adunare din timpul celor 60 de ani ai comunităţii tibetane din oraşul Himalayan, Dharamsala (India de Nord), unde locuieşte Dalai Lama, ca refugiat, din 1959.

Opţiunea unei posibile întăriri a independenţei Tibetului, mai degrabă decât a autonomiei acestuia, ar trebui să fie discutată până la data de 22 noiembrie.

Un apel la mişcarea de independenţă va fi prezentat în cursul reuniunii, dar adunarea nu are nicio putere de decizie şi va trebui să se bazeze pe guvern şi pe susţinerea Parlamentului şi Guvernului Tibetan din exil.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.