Lumina Sfanta de la Ierusalim va fi adusa la Bucuresti

Pentru a spori bucuria clerului si credinciosilor de Sfintele Pasti, in seara zilei de sambata, 3 aprilie 2010, cu binecuvantarea Preafericitului Parinte Patriarh Daniel, o delegatie a Patriarhiei Romane condusa de Preasfintitul Parinte Episcop Varsanufie Prahoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucurestilor, va aduce cu un avion special Lumina Sfanta de la biserica Sfantului Mormant din Ierusalim, informeaza BIROUL DE PRES? AL PATRIARHIEI ROMaNE.


Lumina Sfanta va fi oferita la slujba de inviere (orele 24.00) de catre Preafericitul Parinte Patriarh Daniel clerului si credinciosilor prezenti la Catedrala patriarhala.

Protoieriile din Arhiepiscopia Bucurestilor si alte Eparhii din cuprinsul Patriarhiei Romane sunt invitate sa trimita delegati la Aeroportul International Henri Coanda in seara zilei de 3 aprilie 2010, in jurul orelor 19.00, pentru a primi Lumina Sfanta de la Ierusalim si a o oferi preotilor si romanilor ortodocsi din alte regiuni ale tarii.

Evenimentul face parte din seria manifestarilor din 2010, proclamat de catre Sfantul Sinod ca Anul omagial al Crezului ortodox si al Autocefaliei romanesti.

CENTRUL DE PRESA AL PATRIARHIEI ROMANE

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.