Marea Lojă feminină a Franţei reclamă aplicarea legii

PARIS, 19 noiembrie 2008 – Violenţa la femei: Marea Lojă feminină din Franţa (GLFF) a cerut miercuri puterilor politice “o mai fermă aplicare a legilor existente, privind prevenirea şi protecţia femeii în faţa violenţei”.

Într-o declaraţie lansată cu ocazia Zilei Internaţionale împotriva violenţei asupra femeii, GLFF a reamintit faptul că “violenţa verbală, simbolică, fizică, sexuală, există atât acasă cât şi la locul de muncă ori în sfera publică”.

“În 2007, în Franţa, 166 de femei au murit în urma unor lovituri ale insoţitorilor lor, cu 30% mai mult decât în 2006.

Această situaţie este deosebit de îngrijorătoare, mai ales că în loc să descrească situaţia se agravează”.

“Lupta împotriva acestei barbarii trebuie să fie o prioritate într-o societate ca a noastră. Este urgent să realizăm că lupta împotriva violenţei asupra femeii va trebui să aducă o transformare în cadrul civilizaţiei umane, asemănător abolirii sclavagismului sau înlăturării pedepsei cu moartea, a indicat GLFF.

GLFF se prezintă ca întâia organizaţie cu referire la violenţa asupra femeii, din întreaga lume, numărând în Franţa mai mult de 12.000 de femei, organizate în 363 de loje.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.