Papa denunţă regimul comunist sovietic din anii 30

Papa Benedict al XVI-lea a denunţat duminică, în timpul rugăciunii Angelus, regimul sovietic din anii 30 ani, vinovat de marea foamete care a condus la milioane de decese în 1932-1933, în Ucraina şi în alte regiuni ale Uniunii Sovietice.


“Dragi fraţi şi surori, aceste zile marchează 75 de ani de la Holomodor, (marea foamete) care a cauzat în anii 1932-1933, milioane de decese în Ucraina şi în alte părţi ale Uniunii Sovietice, în timpul regimului comunist”, a spus papa la sfârşitul unei rugăciuni, salutând în diferite limbi câteva mii de pelerini din întreaga lume.


“Noi, sperând cu tărie că niciun ordin politic nu poate în numele unei ideologii să nege drepturile omului şi libertăţile şi demnităţile lui, ne-am rugat pentru victimele acestei oribile tragedii şi am chemat-o pe Sfânta Născătoare de Dumnezeu să ajute naţiunile pe calea reconcilierii, să construiască un prezent şi un viitor bazate pe respectul reciproc şi sincer, în căutarea păcii”, a încheiat Papa. (Sa stim despre ce vorbim… HOLODOMOR, aici)

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.