Un ierarh ortodox ucrainean consideră holodomorul o pedeapsă a lui Dumnezeu pentru apostazie

Holodomorul a fost o pedeapsă a lui Dumnezeu pentru oamenii rebeliunii împotriva lui Dumnezeu, a declarat un membru permanent al Sinodului Bisericii Ortodoxe a Ucrainei, Mitropolitul Onufrie de Cernăuţi şi Bucovina.

“Holodomorul a fost o corecţie de la Dumnezeu, pentru suprimarea mândriei noastre de rebeli faţă de noi înşine, împotriva existenţei umane. Există o expresie ucraineană, un pic cam dură, „katuzi po zasluzi” (un călău primeşte ceea ce merită). Astfel, am primit ceea ce am meritat, a spus Mitropolitul Onufrie de Cernăuţi şi Bucovina, într-un interviu acordat unui corespondent Interfax, luni.

Conform aceluiaşi ierarh, “există anumite forţe care se folosesc de holodomor pentru a distanţa Rusia de Ucraina, spunând că ruşii i-au asuprit pe ucraineeni. În timp ce eu cred că holodomorul a omorât mai mulţi oameni în Rusia decât în Ucraina”, a spus Mitropolitul.

Mitropolitul Onufrie a cerut credincioşilor să nu facă o acţiune politică din comemorarea victimelor holodomorului ci, mai degrabă, să acorde atenţie cauzelor sale spirituale.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.