Uniunea Europeană depăşeşte Rusia Sovietică, în ateism, consideră un filozof francez

Renumitul filozof francez-tradiţionalist, geo-politician şi fondator al Noii Drepte, Alain de Benoist, consideră că moderna Europă “depăşeşte recordul URSS” în ateismul de masă.

“Europa a ajuns la un aşa nivel de ateism, încât l-a depăsit pe cel al Rusiei, forţat de politica toatalitară a perioadei sovietice”, a spus Benoist la o întâlnire cu oamenii de ştiinţă din Centrul de Studii al Facultăţii de Sociologie, Universitatea de Stat din Moscova.

Potrivit acestuia, astăzi, valorile religioase “sunt bune pentru Rusia, dar nu şi pentru Europa.”

“Un partid politic bazat pe valori religioase poate înregistra, cred eu, zero la sută la alegerile din Uniunea Europeană”, a spus filosoful.

El a spus că, în urmă cu 30 de ani, Franţa avea o lege care pedepsea promovarea homosexualităţii, iar astăzi au înlocuit-o cu o altă lege care “interzice atitudinea neprietenoasă faţă de homosexualitate”. Şcolile franceze utilizează astăzi manuale intitulate „Împotriva Homofobiei”.

Şeful Catedrei de Teorie Politică, prof. Valerii Rastorguiev, a concluzionat că “acum conservatorismul este posibil numai în Rusia, iar adevăratul conservatorism ar trebui să răspundă la întrebarea dacă o ideologie mai are un loc şi pentru Dumnezeu.”

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.