(VIDEO) Dalai Lama s-a recules pe locul asasinarii lui Martin Luther King

Lacasuri Ortodoxe: din Memphis (SUA)
Dalai Lama s-a recules pe locul asasinarii lui Martin Luther King

Dalai Lama, liderul spiritual al comunitatii tibetane in exil, s-a rugat ieri, miercuri 23 septembrie 2009 la locul unde liderul american al luptei pentru drepturile civile, Martin Luther King a fost asasinat in 1968.


Dalai Lama, in varsta de 74 de ani, a vizitat Memphis-ul (Tennessee, sud), pentru prima data, cu ocazia primirii unei distinctii din partea Muzeului National al drepturilor civile, care include si Motelul Lorena, locul in care liderul de culoare a fost asasinat.

in fata ziaristilor, Dalai Lama a calificat aceasta vizita ca fiind "de-a dreptul emotionanta”, dupa ce a depus o panza alba pe locul unde Martin Luther King a fost ucis. "in acelasi timp, evenimentele istorice ne fac mai credinciosi", a spus el.

Peste tot, oamenii lupta impotriva nedreptatilor si a inegalitatii, si "in ciuda dificultatilor si a obstacolelor, putem castiga", a continuat acesta.

Vizita a marcat inceputul unei calatorii de doua saptamani a lui Dalai Lama in Statele Unite, in timpul careia el va trebui sa participe la multe discutii despre spiritualitate, dar pana in prezent nu a fost programata nicio intalnirea cu Presedintele U.S. Barack Obama.

Guvernul de la Beijing se opune ferm lui Dalai Lama, pe care il acuza de separatism.

Se pare ca Obama nu il va intalni pe acesta inainte de prima sa vizita la Beijing, in noiembrie.

Dalai Lama a avut parte de o primire calduroasa la Memphis, la care au participat mai mult de 2.000 de persoane.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.