publicat în: Arhivă

Vizita Papei Benedict al XVI-lea in Marea Britanie ar fi prima vizita a unui lider al bisericii catolice, dupa aproape 30 de ani

Lacasuri Ortodoxe: din Londra
Vizita Papei Benedict al XVI-lea in Marea Britanie ar fi prima vizita a unui lider al bisericii catolice, dupa aproape 30 de ani (in 2010)

Papa Benedict al XVI-lea, va face o vizita in 2010, in Marea Britanie, prima a unui lider al bisericii catolice, in ultimii aproape 30 de ani si doar a doua de la infiintarea bisericii anglicane, au declarat mai multe surse din mass-media britanica.


in timpul acestei vizite, Papa o va intalni si pe Regina Elizabeth II, sefa bisericii anglicane, potrivit Times.

Ar fi prima vizita a unui papa in Marea Britanie in ultimii 28 de ani, si a doua de cand regele Henry al VIII-lea a rupt relatiile cu Roma si cu catolicismul, numarand cinci secole de la instituirea Bisericii Anglicane.

Aceasta vizita ar putea – conform BBC – sa aiba loc in luna septembrie si sa dureze 6 zile.

Serviciile Primului-ministru si cele ale Vaticanului au refuzat sa comenteze informatiile din presa.

Arhiepiscopul Vincent Nichols, capul Bisericii Catolice din Anglia si Tara Galilor a declarat la randul sau intr-o declaratie "ca este fericit de posibilitatea vizitei Papei Benedict al XVI-lea in Regatul Unit" .

Gordon Brown l-a invitat pe Papa in timpul unei audieri private in februarie anul trecut si, in plus, Biserica Catolica Britanica i-a lansat acestuia o invitatie inca din 2007.

Predecesorul lui Benedict al XVI-lea, Ioan Paul al II-lea a facut o vizita pastorala in Marea Britanie in 1982. Marea Britanie numara 4.2 milioane de catolici.