Patriarhul Kirill crede ca ar putea sa apara noi parohii rusesti in America Latina

Lacasuri Ortodoxe: din Moscova
Tot mai multi oameni de cultura rusa si cetateni rusi se stabilesc in tarile din America Latina, a declarat Patriarhul Moscovei si al intregii Rusii, Kirill.

"Remarcam ca prezenta ortodocsilor rusi in tarile latino-americane a crescut", a spus acesta la intalnirea cu ambasadorii tarilor din regiune, la sfarsitul saptamanii trecute, la Moscova.


Conform Patriarhului, multi dintre oamenii vorbitori de limba rusa casatoriti latino-americani, au afaceri acolo sau vin sa-si petreaca vacantele.

"Trebuie sa ne ocupam de organizarea vietii spirituale a poporului nostru, cu resedinta in America Latina, in mod corespunzator", a spus Primatul.

El a spus ca parohiile Patriarhiei Moscovei lucreaza deja intr-un numar de tari din America Latina si "poate ca ar trebui deschise mai multe in viitor".

Patriarhul Kirill a subliniat faptul ca Biserica Rusa a acordat atentie deosebita comunitatilor bisericesti, acestea devenind "un alt pod de legatura intre tarile si natiunile noastre."

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.