Kiss-in, in fata Fantanii Sfantului Mihail. Homosexualii si lesbienele reclama ” extremisul catolic”

Lacasuri Ortodoxe: din PARIS, februarie 13, 2010
Kiss-in, in fata Fantanii Sfantului Mihail. Homosexualii si lesbienele reclama " extremisul catolic"
Presedintele Centrului LGBT (lesbiene, homosexuali, Bi si Trans) din Paris si Ile de France, Christine Le Doare, a reclamat sambata,13 februarie 2010, "pericolul pe care il reprezinta fundamentalistii" catolici, anuntand un proiect "kiss-in impotriva homofobiei, (ce urma sa fie n.n.) organizat duminica, 14 februarie 2010, pe treptele Notre-Dame de Paris”.


intr-o declaratie, Le Doare explica despre acest "kiss-in", ca desi fusese propus de un grup de studenti, pentru Valentine’s Day pe treptele Notre Dame de Paris, a fost mutat la Fantana Sfantului Mihail (in al cincea arondisment), intrucat organizatorii au primit amenintari din partea extremistilor religiosi, conform conducerii politiei securitatea neputand fi asigurata.

Kiss-in, in fata Fantanii Sfantului Mihail. Homosexualii si lesbienele reclama " extremisul catolic"

Inter-LGBT este de parere ca "nicio forta reactionara nu ar trebui sa aiba puterea impunerii punctului sau de vedere si sa compromita o actiune simpatizata de public", si ca organizatorii "nu ar trebui sa se lase intimidati de catolicii extremisti religiosi", ba din contra, ei trebuie sa beneficieze de o protectie eficienta a politiei.

"La Saint Michel, in mijlocul studentilor si al turistilor era acceptabil, dar la Notre Dame era scandalos si periculos!", a spus ironica Christine Le Doare, care facea apel la sprijinirea „kiss-in” impotriva homofobiei, "programata pentru ziua de duminica, la 14:00, in Place St-Michel”.

in aceeasi zi, SOS-racisme a organizat si ea, la orele 15.00, un „kiss-in" in fata Fantanii Sfantului Mihail, "denuntand suspiciunile sistematice" fata de cetatenii straini.

©Alex_Daniel Rotariu / publicat in MONITOR Lacasuri Ortodoxe 5 /2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.