publicat în: Arhivă

Treptele “Sfintei Scari” din Roma, murdarite cu inscriptii si insulte la adresa Papei

Lacasuri Ortodoxe: din Roma
Treptele "Sfintei Scari" din Roma, murdarite cu inscriptii si insulte la adresa Papei

Treptele "Sfintei Scari" (Santa Scala) din Roma au fost murdarite cu inscriptii misterioase si insulte la adresa Papei, acestea fiind sterse rapid de catre agentii municipali, a raportat vineri, 2 iulie 2010, un fotograf AFP.

Inscriptiile cu vopsea rosie, intinse pe douazeci de metri, cuprindeau semne de neinteles, cruci, mesaje de dragoste in chirilica si insulte impotriva Papei. "Un amestec de semne, demn de Codul lui Da Vinci", a comentat agentia italiana Ansa.

©Articol si redactare Lacasuri Ortodoxe: Bogdan Roman (cell extract) or…


Autorul lor a fost vazut in noaptea de joi spre vineri, de cativa martori, dar a reusit sa fuga.

Potrivit traditiei, aceste trepte ar proveni din Palatul lui Pontius Pilat din Ierusalim si ar fi fost fost calcate de Iisus inaintea crucificarii Sale. Acestea ar fi fost transportate la Roma, in anul 326 de Sfanta Elena, mama primului imparat roman crestin, apoi transferate in secolul al saisprezecelea in Basilica San Salvatore della Scala Santa, langa cea a Sf. Ioan Lateran.

Unii credinciosi catolici o urca in genunchi.

Aceasta „profanare” a fost condamnata ferm de catre vicarul de la Roma, cardinalul Agostino Vallini, si de mai multi politicieni, printre care si primarul Gianni Alemanno.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe nr. 25/2010