Rusia ar putea interzice publicitatea facuta avorturilor

Moscova, Rusia

Duma de Stat a introdus in aceasta saptamana un proiect de lege pentru interzicerea publicitatii facute serviciilor de intrerupere de sarcina, in afara mass-mediei cu destinatie speciala.

“Proiectul de lege ii angajeaza, de asemenea, pe medici sa le avertizeze pe femeile care au decis sa faca un avort, ca acesta le poate provoca infertilitatea, moartea sau le poate afecta sanatatea fizica si mentala”, spune Anton Beliakov, autorul proiectului de lege si deputat al Partidului Doar Rusia, jurnalistilor.

El considera ca este inacceptabil ca Rusia sa fie lider european in numarul de avorturi, inclusiv de gemeni.

El a citat date ale Ministerului Sanatatii si ale Federatiei de Dezvoltare Sociala care arata ca revin 1022 avorturi la fiecare 1000 de nasteri; iar intre 1.600.000 si 1.700.000 de avorturi (neoficial, pana la 6 milioane) au loc in Rusia in fiecare an.

Aproximativ 90% dintre avorturi sunt facute la cererea femeilor, fara nicio alta recomandare medicala sau sociala.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.