Publicarea unor anunturi de deces, in ziare, privind “victimele avorturilor”

Lacasuri Ortodoxe: din Madrid/Spania
Publicarea unor anunturi de deces, in ziare, privind "victimele avorturilor"

Luni, 28 decembrie 2009, mai multe anunturi de deces au fost publicate in ziarele spaniole, pentru "baietasii si fetitele victime ale avortului", in perioada in care guvernul socialist este pe cale sa liberalizeze avortul in Spania.


Publicarea unor anunturi de deces, in ziare, privind "victimele avorturilor"

"Odihneasca-se in pace baietasii si fetitele victime nevinovate ale avortului din Spania, ucisi in cursul anului 2009", se spune in aceste anunturi identice cu cele care vestesc moartea unei persoane, aparute in cotidinienele de dreapta ale Madridului: ABC, El Mundo si La razón.

Anuntul cheama, de asemenea, "la rugaciune, pomenire si acte de caritate pentru odihna vesnica a sufletelor si iertarea si mantuirea celor care direct sau indirect, in mod activ sau pasiv, au provocat moartea acestora" .

Acesta zi de luni a fost Ziua catolica a Inocentilor.

Publicarea unor anunturi de deces, in ziare, privind "victimele avorturilor"

Anuntul a fost, de asemenea, publicat in sase ziare regionale, conform site-ului InfoCatolica, aflat in spatele campaniei.

InfoCatolica afirma ca anunturile au fost publicate in mai multe ziare, revista cea mai mare din tara, El Pais, aproapiata guvernului socialist, refuzand insa sa le publice.

Publicarea unor anunturi de deces, in ziare, privind "victimele avorturilor"

Guvernul socialist spaniol a lansat o reforma legislativa de liberalizare a avortului pana la 14 de saptamani de sarcina, fapt care a determinat opozitia catolicilor conservatori.

Proiectul de lege a fost adoptat la 17 decembrie 2009, in prima lectura, de parlamentari.

Avorturile sunt permise in prezent in Spania, doar in cazuri de viol, malformatii, sau "in caz de pericol pentru sanatatea fizica sau psihica a mamei" (motivul cel mai des invocat), numarul acestora ridicandu-se la 115.000 de prunci in 2008, conform Statisticilor oficiale ale Ministerului Sanatatii.

Mii de catolici au participat duminica la Madrid la un miting de "aparare a familiei traditionale, impotriva politicii Guvernului socialist”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.