Tuesday 29 december 2009

Cine hotaraste ca toate extravagantele sa isi gaseasca locul in Europa, iar Hristos sa nu Si-l mai gaseasca?

Lacasuri Ortodoxe: din Varsovia
Episcopii catolici polonezi compara interzicerea crucifixelor cu totalitarismul

Episcopii polonezi au comparat interdictia asupra prezentei crucifixului in scolile din Italia, cu totalitarismul, si au cerut UE sa se exprime in mod clar pe aceasta tema, intr-o scrisoare citita in aceasta duminica, 27 decembrie 2009, credinciosilor, in bisericile din Polonia.


Cine hotaraste ca toate extravagantele sa isi gaseasca locul in Europa, iar Hristos sa nu si-l mai gaseasca?

"Sa ne raspunda institutiile centrale europene clar: cine hotaraste ca toate extravagantele sa isi poata gasi locul lor in Europa, iar Hristos sa nu ?i-l mai gaseasca? De ce sa permitem, exact ca in timpurile cele mai intunecate ale totalitarismului, ca crestinii sa fie insultati si condamnati?", au insistat episcopii polonezi.

"Istoria a dovedit ca cei care au luptat impotriva Crucii, imbracand straiele aparatorilor drepturilor omului, s-au dovedit a fi, intotdeauna, in cele din urma, un tiran", au spus episcopii, conform carora este imposibil sa construim Europa, fara aceste simboluri crestine.

Cine hotaraste ca toate extravagantele sa isi gaseasca locul in Europa, iar Hristos sa nu si-l mai gaseasca?

La inceputul lunii noiembrie, Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO), de la Strasbourg, a decis ca prezenta crucifixului in scoli incalca dreptul parintilor la a-si educa proprii copii, conform convingerilor lor, si dreptul copiilor la libertatea religiei.

Acest verdict a fost respins de majoritatea opiniei publice din Italia, si a fost criticat, de asemenea, in Polonia, tara cu un procentaj de 90% romano-catolici.

Episcopatul polonez a condamnat deja verdictul CEDO, la sfarsitul lunii noiembrie, si a protestat impotriva "ostilitatilor care au aparut in Polonia la acea vreme, pe tema acestui simbol”.

Lăcaşuri Ortodoxe (spre pagina principală)

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Orice sumă ca ajutor poate fi depusă prin mandat poștal.

Adresa: Mânăstirea Halmyris, Murighiol, Tulcea, România
Pr. Arhim. Stareț Iov (Ion Archiudean)

Mai multe informații puteți afla pe

www.ManastireaHalmyris.ro și www.SfintiiEpictetSiAstion.ro

Slujbe live la duminici și sărbători

Transmisiuni in direct - slujbe

Vă anunţăm noutăţile