Concert ocazionat de ziua de sarbatorire a nasterii Marii Ducese Martire Sf. Elisabeta

Concert Marea Ducesa Martira Sf. Elisabeta Moscova

Cu ocazia zilei de sarbatorire a nasterii Marii Ducese Martire Sf. Elisabeta, 1 noiembrie 2010, la Moscova a avut loc un concert de cantece liturgice ale unor compozitori emigranti rusi din Franta si ?coala Sinodala a Moscovei, si in special John (Ivan Semionovici) Liamine, ai caror bunici si parinti au fost prieteni cu Marea Ducesa – dar si un apropiat al comunitatii caritabile crestine care lucreaza in cadrul Bisericii Ortodoxe Ruse, si care a lucrat si cu arhitectul familiei imperiale, Rodionoff.

©Traducere si redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: Carmen-Ana


Concert Marea Ducesa Martira Sf. Elisabeta Moscova

Acest eveniment cultural, ocazionat de Anul Frantei in Rusia, a avut sub ingrijirea maicii starete a Manastirii “Marta si Maria” din Moscova, Natalia (Moliboga), cu prezenta efectiva a Dnei. Elizabeth Braoun, coordonator al Aliantei franceze in Rusia, a reprezentantului Ambasadorului Frantei, Jean de Gliniasty, a Mitropolitului Visvaldis Kulbokas, a primului-secretar reprezentant al Vaticanului in Federatia Rusa, a egumenei manastirii orasului Orel, maica Olimpiada, insotita de doua maici, a reprezentantilor lumii medicale, muzicii, artei populare din Rusia, iconografiei, istoriei si ai mediului academic, Serge Ivanov, reprezentant al Bisericii Sf. Serghie din Paris si a familiei Liamine sosita din Franta, Dr. Jean Liamine si sotia sa, Dr. Louise Liamine Vrinat, fiica si fiul lor si doi nepoti, cat si a altor membri ai familiei Liamine din Moscova.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 44/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.