Echipajul spatial Soyuz TMA-20 va duce Evangheliile ortodoxe pe Statia Spatiala Internationala

echipajul Soyuz TMA 20 - 2010

Lacasuri Ortodoxe: din Moscova
Echipajul spatial Soyuz TMA-20, care piloteaza nava ce a pornit din cosmodromul de la Baikonur in ziua de 5 decembrie 2010, va duce Evangheliile ortodoxe pe Statia Spatiala Internationala, conform declaratiei comandantului de echipaj, Dmitri Kondratiev.

©Traducere si redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: KSLCatalin


echipajul Soyuz TMA 20 - 2010 "Echipajul a participat la o slujba de rugaciune dedicata in mod special acestui zbor. Parintele Iov a oficiat-o. Am primit daruri bisericesti de la Parintele Iov si Evanghelii pentru Statia Internationala Spatiala. Le luam cu noi si le lasam Statiei", a declarat Kondratiev intr-un interviu publicat de Roskosmos.

lansare soyuz tma

Slujba de rugaciune a fost oficiata in Biserica Schimbarea la Fata din Zvejnii Gorodok. Patriarhul Kirill al Moscovei si al intregii Rusii a sfintit nou-construita biserica in weekend-ul trecut. Egumenul Iov (Talat) a fost numit paroh al acesteia.

Cosmonautul a mai spus inainte de a porni in misiune, ca echipajul Soyuz se simtea pregatit pentru lansarea din Baikonur, planificata pentru 3 decembrie 2010.

Tot inainte de zbor, Kondratiev si colegii sai, Catherine Coleman (SUA) si Paolo Nespoli (Italia), s-au intalnit si cu seful Roscosmos, Anatoli Perminov. Traditionala petrecere cu ceai a echipajului si liderilor departamentului spatial rusesc a avut loc pe 1 decembrie.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 47/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.