Liderul “extraterestru” al sectei de pe Sirius, retinut in Novosibirsk

roudnev Liderul "extraterestru" al sectei Sirius, retinut in Novosibirsk

Lacasuri Ortodoxe: din Novosibirsk
Un tribunal din Novosibirsk a extins perioada retinerii in arest a liderului sectei Ashram Shambala, Konstantin Rudnev, acuzat de crearea acestei grupari si de comiterea unor infractiuni sexuale.

©traducere si redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: Bogdan Roman


Retinerea lui Rudnev si urmarirea sa penala au fost prelungite cu inca doua luni, dupa cum afirma purtatorul de cuvant al comitetului regional de ancheta, Marina Kinjalova, pentru Interfax.

15 fosti membri ai sectei, care acum locuiesc in regiuni diferite, au fost recunoscuti ca victime.

Rapoartele sustin ca politia din regiunea Novosibirsk a distrus secta Ashram Shambala in luna octombrie 2010.

Rudnev se numeste pe sine Sri Jnan Avatar Muni si, de asemenea, "un extraterestru de pe planeta Sirius", trimis pe pamant pentru a-i lumina pe oameni si pentru a-i conduce catre adevar.

Secta, condusa de Rudnev, a fost infiintata cu mai mult de 20 de ani in urma, potrivit politiei regionale.

Rudnev s-a ocupat cu infiintarea unei organizatii religioase care a incalcat intimitatea cetatenilor si a drepturilor lor, folosindu-se de viol si abuz sexual. El a fost arestat la inceputul lunii octombrie 2010 (vezi Arhiva Lacasuri Ortodoxe).

Doua cabane din satul Plotnikov si Kirov, cumparate pe banii sectei, au fost confiscate ca parte a acestui dosar.

Secta folosea practici oculte orientale. Membrii sai, in cea mai mare parte tineri cu varste cuprinse intre 17 si 30 de ani, au fost izolati de mediul lor obisnuit si in cadrul contactelor lor sociale, presati psihologic si emotional si incitati sa-si paraseasca propriile case, rupand relatia cu rudele lor si trecand la anumite “standarde morale” specifice sectarilor.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 51/2011

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.