publicat în: Arhivă

24-27 iulie 2010: Moastele intregi ale Sfintilor Mucenici Epictet si Astion din Halmyris, la Biserica Spitalului din Moinesti

24-27 iulie 2010: Moastele Sfintilor Mucenici Epictet si Astion la Biserica Spitalului din Moinesti
Moastele Sfintilor Epictet preotul si Astion monahul de la Manastirea Halmyris, vor fi aduse de catre Protos. Iov, staretul Manastirii Halmyris, Intre 24 si 27 iulie 2010, la Biserica Spitalului din Moinesti, cu ocazia hramului Bisericii, Sfantul Mare Mucenic si Tamaduitor Pantelimon.

©Autor si Redactare: Carmen-Ana Ion pentru Lacasuri Ortodoxe® (cell extract) or…


Spitalul Municipal Moinesti asigura asistenta medicala pentru locuitorii municipiului si comunelor arondate, fiind Infiintat In 1973, din fondurile Ministerului Minelor, Petrolului si Geologiei, intrand ulterior In patrimoniul Ministerului Sanatatii.

Din anul 2002, cu binecuvantarea Preasfintitului Dr. Ioachim Bacauanul, arhiereu vicar al Episcopiei Romanului, din initiativa Dl. Dr. Adrian Cotarlet, s-a amenajat un paraclis ce a fost sfintit In acelasi an, urmat de construirea unei troite In anul 2006 si a unei Biserici cu hramul Sfantul Mare Mucenic si Tamaduitor Pantelimon, ce a fost sfintita In anul 2008. Preot a fost numit Parintele Gheorghita Turcu.

Imediat dupa Incheierea Sarbatorii hramului bisericii, Spitalul din Moinesti va organiza "Zilele Medicale", In perioada 29-30 iulie, manifestare ce va cuprinde sesiuni stiintifice, demonstratii operatorii si cursuri din domeniul medical.

Un articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 26/2010