Inscriptii xenofobe pe un santier al unei moschei din apropierea orasului Caen

Lacasuri Ortodoxe: din Caen (AFP)
Inscriptii xenofobe pe un santier al unei moschei din apropierea orasului Caen

Mai multe inscriptii xenofobe si svastici au fost descoperite miercuri, 14 iulie 2010, pe santierul unei moschei din Hérouville Saint-Clair, un oras nou situat la marginea Caen, a declarat joi parchetul din Caen.

©Traducere si Redactare: Bogdan Roman pentru Lacasuri Ortodoxe® (cell extract)


O investigatie preliminara a fost incredintata politiei judiciare, care a furnizat putine informatii despre autorii acestor inscriptii xenofobe: "Islam fara Europa, "Nici Islam, nici burqa", inconjurate de inimi, svastici si cruci celtice.

Aceste inscriptii au fost facute in timpul noptii din 13 spre 14 iulie, a declarat adjunctul procurorului, Jean-Pierre Triaulère.

in luna mai, inscriptii xenofobe si pro-naziste au fost descoperite pe fatada unei viitoare macelarii halal din Lisieux, o comuna normanda de 24.000 de locuitori, care numara "foarte putini" imigranti, conform politiei.

Un articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 26/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.