18 -21 martie: Moastele Sfantului Apostol Andrei aduse in Urziceni

Moastele Sfantului Apostol Andrei din judetul Constanta vor fi aduse la Urziceni In perioada 18 – 21 martie 2010, informeaza parintele protopop Bogdan Stancu, din Protopopiatul Urziceni.

In ziua de joi, 18 martie, ora 17.00 sfintele moaste vor ajunge In oras. La intrarea dinspre stadion vor fi Intampinate de preotii Protoieriei Urziceni, de credinciosi si de copii Imbracati In costume nationale.


Va urma apoi o procesiune prin oras cu sfintele moaste pana la Catedrala unde vor fi depuse spre Inchinare pana duminica, 21 martie, orele 15.00. Pe toata perioada pelerinajului Biserica va fi deschisa zi si noapte si se vor savarsi slujbe continuu.

In data de 21 martie, In Duminica a V-a din Postul Mare, Intaistatatorul Eparhiei, Preasfintitul Vincentiu, Episcopul Sloboziei si Calarasilor, va savarsi Sfanta Liturghie la Catedrala „Sfintii Imparati Constantin si Elena” din Urziceni – informeaza Centrul de Presa al Patriarhiei Romane.

In anul 2010, an In care Biserica Ortodoxa Romana aniverseaza 125 de ani de Autocefalie si 85 de ani de cand a fost ridicata la rang de Patriarhie, Protoieria Urziceni serbeaza aceste evenimente istorice prin aducerea moastelor Sfantului Apostol Andrei, cel care a propovaduit primul Evanghelia lui Hristos pe teritoriul ?arii noastre.

©Teo-CHristian publicat in MONITOR Lacasuri Ortodoxe 9/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.