(VIDEO si foto marturii) La Sfantul Calinic de la Cernica, printre masini, flori, icoane si multi credinciosi

La Sfantul Calinic de la Cernica, printre masini, flori, icoane si multi credinciosi

„Ce se Intampla azi pe DJ 301 (Soseaua Cernica), de se circula asa de greu, pe sensul iesirii din Bucuresti?” s-au Intrebat cu siguranta unii soferi care au trecut pe acolo In dimineata de 11 aprilie, „din Intamplare”, fara sa stie de Sfantul Calinic de la Cernica.


Au aflat chiar de la politistii care Indrumau circulatia: „Cum, nu stiti? E ziua Sfantului Calinic. Vin din toata tara sa se Inchine la moaste.”

Asa am putut vedea si noi, masini parcate pe ambele parti ale soselei, plus In incinta manastirii, cu numere indicand diverse judete ale tarii. BineInteles, cei mai multi sunt bucuresteni, obisnuiti sa vina la manastire si cu alte ocazii, la Sfantul. Dar cu atat mai mult pe 11 aprilie.

In aerul rece-primavaratic vin foarte multi credinciosi, de toate varstele, avand o bucurie: sa multumeasca si sa se roage Sfantului facator de minuni, ocrotitor al Bucurestiului si… al tuturor care cer aceasta.

Racla cu sfintele moaste, scoasa In fata bisericii celei mari a manastirii, este Impodobita In special cu flori albe si rosii (crini, garoafe, orhidee – explozie florala, In concurenta cu florile care cresc In curtea manastirii si cu pomii Infloriti), dar si cu o cruce din flori galbene.

Oamenii poposesc pe iarba, participand la Sfanta Liturghie langa racla, langa flori, primind binecuvantarile preotesti si arhieresti – prin rugaciunile Parintilor manastirii, ale preotilor invitati.

Iar Sfantul Calinic daruieste bucurie tuturor, ca o minune, sau dar revarsat, cu care pelerinii pot pleca acasa, zambind.

Moment video:

©KSLCatalin publicat in MONITOR Lacasuri Ortodoxe 13/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.