O echipa de arhitecti francezi si rusi lucreaza la viitorul complex al Bisericii Ortodoxe Ruse, de langa Turnul Eiffel

Lacasuri Ortodoxe: din Paris
O echipa de arhitecti francezi si rusi, condusa de spaniolul Manuel Nunez Ianowski, a fost aleasa pentru constructia "Centrului Spiritual al Rusiei", care va include si o biserica ortodoxa si care va fi ridicat langa Turnul Eiffel, a declarat in urma cu cateva zile presedintele juriului care a condus concursul.

Juriul a selectat proiectul biroului francez Sade si al biroului rus Arch Group.

Cladirea va fi construita in arondismentul al saptelea din Paris, pe spatiul pe care se afla inainte o cladire a Meteo France, achizitionat recent de Rusia – cladirea actuala fiind partial distrusa.


Ianowski Manuel, in varsta de 69 de ani, a imaginat o biserica ortodoxa clasica, cu cinci turle aurii, si cu un acoperis imens, imbracat in sticla, care se transforma intr-o suprafata fotovoltaica (sistem de celule fotovoltaice care sa alimenteze cu curent asezamantul N.trad.) pe partea din spate a cladirii bisericii, acolo unde se va afla si o cladire culturala.

Vladimir Kojin, reprezentant al Federatiei Ruse si presedintele unui juriu international format din 15 membri, a declarat la o conferinta de presa tinuta la Ambasada Rusiei, ca lucrarile ar trebui sa debuteze undeva la "inceputul anului 2012" (vezi Arhiva Lacasuri Ortodoxe).

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.